Gealan va încheia anul cu o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro, similară cu cea din 2014

Autor: Andrei Mazurchievici 15.12.2015

În acest an, Gealan a furnizat peste un milion de ferestre.

"Deşi piaţa internă înregistrează un regres şi ajunge sub nivelul de 250 de milioane euro, am constatat o creştere de câteva procente pe piaţa premium, astfel că solicitările pentru Gealan Futura şi pentru sistemele de peste 80 mm care se încadrează în acest segment au ajuns să reprezinte 7% din vânzările totale. De asemenea, anul acesta s-au intensificat vânzările pe pieţele internaţionale, exportul direct ajungând la 5% din totalul cifrei de afaceri, la care se adaugă vânzările partenerilor, orientaţi tot mai mult spre pieţele externe", a declarat directorul de operaţiuni al Gealan România, Aurel Vlaicu.

Potrivit lui Vlaicu, programele de reabilitare au avut şi anul acesta un rol important pentru Gealan România.

"Anul a debutat puternic, în trimestrele doi şi trei rezultatele au fost moderate, dar îmbunătăţirea pieţei s-a remarcat în ultimul trimestru, cu sprijinul puternic al programelor de reabilitare. Lunile de vârf pentru lucrările de reabilitare au fost septembrie şi octombrie, atunci când s-a dat startul programului de reabilitare în sectorul 3 al Capitalei. Însă, dacă de-a lungul timpului acest segment înregistra peste trei milioane de euro pe an, în 2015 ajunge la 1-1,5 milioane de euro, scăderea rezultatelor fiind cauzată de începerea târzie a lucrărilor", a adăugat Aurel Vlaicu.

Pentru anul viitor, Gealan mizează pe revenirea activităţilor imobiliare şi pe stabilizarea pieţei, trendul ascendent fiind marcat atât de segmentul reabilitărilor, cât şi de creşterea proiectelor rezidenţiale.