Tranzacţia sfârşitului de an. Cine sunt cei doi antreprenori din Satu Mare care au vândut 51% din afacerea Autonet către o companie din Elveţia

Autor: Bogdan Alecu 15.12.2015

Cu afaceri de 280 de milioane de euro, Autonet este cel mai mare importator de piese auto din România.

Grupul Autonet, controlat de oame­nii de afaceri Zoltan Kondor (50 de ani) şi Mihaly Lieb (49 de ani) din Satu Mare, cel mai mare impor­tator de piese auto din România, a fost preluat în proporţie de 51% de Swiss Auto­mo­tive Group (SAG), în cea mai mare tranzacţie pri­vată din ultimele şase luni de pe piaţa românească.

Grupul elveţian, cu afaceri de circa 500 mil. euro pe an, este una dintre cele mai mari companii de profil la nivel european, având 1.750 de salariaţi şi care livrează zilnic peste 20.000 de comenzi. În total compania elveţiană are 80 de sucursale în Elveţia, Austria, Belgia şi Olanda.

„În urma acestei alianţe va rezulta o entitate cu o dimensiune com­pa­rabilă cu cea a marilor ju­cători europeni din do­me­niu. Alături de SAG, ne vom putea consolida po­ziţia de lider deţinută de Autonet pe piaţa româ­nească şi vom putea atin­ge un ritm de creştere solid pe pieţele externe - Un­garia, Slovenia şi Slovacia. Ne propunem ca Auto­net Group Holding şi SAG să atingă o cifră de afaceri cumulată de un miliard de euro în următorii ani“, a declarat Mihaly Lieb, acţionar al Autonet şi membru în Consiliul de Supraveghere al ATR International AG.