Lucian Anghel câştigă un nou mandat de preşedinte la Bursă

Autor: Roxana Pricop 15.12.2015

Lucian Anghel a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unor surse prezente ieri la AGA, cu o majoritate de peste 77% din voturi. El a reuşit să strângă voturile investitorilor institu­ţio­nali  - bănci, fonduri de investiţii şi SIF-uri. Dan Paul, pre­şe­din­tele Asociaţiei Brokerilor, a fost contracandidatul său. Rezultatul voturilor a venit după o AGA maraton de peste no­uă ore, marcată de probleme tehnice în numărarea vo­turilor, dar şi de strânse negocieri purtate între acţionari.

Printre cei mai influenţi acţionari ai BVB sunt investitorii in­stituţionali – băncile, fondurile de investiţii locale şi străine, şi SIF-urile care deţin 21% din capitalul BVB, în condiţiile în care firmele de brokeraj şi-au pierdut din putere.

Lucian Anghel, care a fost la cârma BVB din 2012 până în prezent, va conduce BVB ală­turi de un CA format din: Otto E. Naegeli (BERD), Robert Pană (susţinut de Swiss Capi­tal), Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor), Cristi Micu (NBG Securities), Valerian Ionescu (di­rec­tor BCR), Gabriel Marica (preşedinte SSIF Rom­intrade), Octavian Molnar (IFB Fin­west) şi Radu Toia, fost membru în conducerea SIF Tran­silvania. Noua conducere a BVB tre­buie să pri­mească avizul Autorităţii de Supra­ve­ghe­re Fi­nanciară pentru a-şi începe mandatul de patru ani.