​UniCredit Bank îşi dublează reţeaua de ATM-uri în urma încheierii unui parteneriat cu Euronet

Autor: Liviu Popescu 15.12.2015

UniCredit Bank, un jucător de top cinci din sistem, a anunţat că a încheiat un parteneriat cu procesatorul de plăţi Euronet, prin care deţinătorii de carduri emise de bancă vor putea folosi reţeaua de 470 de bancomate a Euronet. Astfel, UniCredit Bank ajunge la aproximativ 1.000 de ATM-uri şi echipamente multifuncţionale de eliberare şi depozitare numerar.

“Pentru toate operaţiunile efectuate în reţeaua de ATM-uri a Euronet, clienţii UniCredit Bank beneficiază de o structură de comisionare şi de standarde de securitate identice cu cele practicate în reţeaua de bancomate proprie băncii”, scriu reprezentanţii băncii într-un comunicat.

Într-o primă fază, în reţeaua Euronet clienţii UniCredit Bank vor putea efectua retrageri de numerar, schimbarea PIN şi interogări de solduri, pentru ca ulterior, din prima parte a anului viitor, pe lista de operaţiuni disponibile să se adauge mini extras de cont (tipărirea ultimelor 10 tranzacţii efectuate), mobile top-up şi plăţi de facturi pentru furnizori ce au acorduri încheiate cu banca.