ZRP: Tarifele avocaţilor au scăzut şi vor continua să scadă. Acum 15 ani piaţa era formată din 5.000 de avocaţi, acum numărul lor este de 27.000

Autor: Adelina Mihai 16.12.2015
Piaţa serviciilor de avocatură s-a reaşezat în ultimii ani, dar a rămas relativ constantă în perioada crizei, întrucât în locul consultanţei şi a litigiilor născute din creştere eco­no­mică s-a manifestat acelaşi fe­no­men de litigii sau de con­sultanţă pentru re­dresarea eco­no­mică sau li­chi­­darea unor părţi din afaceri, spun partenerii casei de avo­catură Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP).
 
„În general, piaţa nu a suferit modificări esenţiale, dar, evident, o stagnare sau chiar o di­minuare a putut fi sesizată. La nivelul avo­caţilor individuali şi nu al firmelor de con­sul­tanţă sau al avocaţilor de afaceri, fenomenul, re­culul, s-a produs puţin mai semnificativ, în sensul că, scăzând puterea şi veniturile clien­telei din persoane fizice, evident că ele au re­curs mai rar la avocaţi şi şi-au amânat rezol­va­rea afacerilor ju­diciare pentru o perioadă mai favorabilă“, a explicat Călin- Andrei Zam­fi­rescu, partener senior în cadrul ZRP, o casă de avocatură din top 10 după numărul de avocaţi.