Digitaljob.ro: Peste 90% din ofertele de joburi din IT sunt pentru programatori şi designeri

Autor: Oana Stupinean 16.12.2015

Din totalul ofertelor de joburi din IT, peste 90% sunt pentru programatori şi designeri, iar cele mai multe locuri de muncă disponibile sunt în Bucureşti, potrivit datelor colectate de pe platforma de recrutare online Digitaljob.ro. Industriile în care se caută cei mai mulţi specialişti sunt software, mobile şi online.

„Ponderea cea mai mare o au programatorii, care sunt responsabili cu implementarea şi dezvoltarea ideilor pe care se bazează toate aplicaţiile. Specialiştii care dezvoltă aplicaţii pentru mobil sunt mai puţini şi mai greu de găsit, deci şi cererea este pe măsură. Designerii şi oamenii de comunicare completează acest trio al joburilor celor mai căutate în domeniul digital”, a afirmat Marius Dascălu, director de strategie şi creaţie la 2Fresh, agenţia care a dezvoltat platforma Digitaljob.ro. Oraşul în se caută cei mai mulţi specialiştii în domeniul digital este Bucureşti, unde se regăsesc peste 55% din oferte.

Capitala este urmată de Iaşi (12%), Timişoara (4%) şi Braşov (3%). Cele mai multe oferte de locuri de muncă pentru softiştii români vin din Germania, Franţa, SUA, Olanda şi Luxemburg. Angajatorii cer candidaţilor, pe lângă absolvirea unei facultăţi de profil şi experienţa în HTML, Javascript, PHP. Cele mai bine plătite joburi din IT sunt pentru dezvoltatorii de software (.NET, Java), care pot ajunge la o remuneraţie de 8.300 de euro pe lună, respectiv 7.800 de euro pe lună, iar dezvoltatorii PHP ajung la 3.000 de euro pe lună.