44% dintre români cheltuiesc o treime din veniturile familiei pentru cadourile de sărbători

Autor: Liviu Popescu 17.12.2015

Un procent de 44% dintre români estimează că vor aloca aproximativ o treime din veniturile lunare ale familiei pentru cadourile de sărbători, iar un sfert spun că vor cheltui sub 10% din bugetul lunar, întrucât au economisit şi au planificat din timp bugetul pentru a acoperi aceste cheltuieli, potrivit unui sondaj realizat de Provident România.

Unu din cinci respondenţi va aloca un buget mai mare de jumătate din veniturile lunare ale familiei pentru cadouri de sărbători, iar 9% au răspuns că se aşteaptă să cheltuie mai mult decât îşi permit, cel mai probabil fiind necesar să se împrumute pentru a-şi echilibra bugetul.

„Vedem un interes tot mai mare în rândul românilor pentru planificarea cheltuielilor, optimizarea bugetului de familie şi economisirea pentru anumite evenimente cum sunt sărbătorile de Crăciun“ a afirmat Viktor Boczón, directorul general al Provident România.

Aproape 1.000 de respondenţi din toată ţara au răspuns la chestionar. Patru din zece respondenţi au venituri familiale lunare cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, pentru aproape un sfert bugetul de familie este cuprins între 2.500 şi 4.000 de lei, iar aproape 10% obţin venituri lunare mai mari de 4.000 de lei.