Saint-Gobain Rigips a investit 1,6 mil. euro intr-o nouă linie de ambalare. O treime din sumă, bani europeni

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.12.2015

Divizia Rigips a companiei Saint-Gobain Construction Products, specializată în realizarea de materiale de construcţii pe bază de ipsos, a investit 1,65 milioane de euro într-o linie de ambalare a produselor sale, o parte din această sumă fiind bani proveniţi din fonduri europene.

Proiectul de peste 1,6 milioane de euro a fost parţial cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice”. Contactaţi de Ziarul Financiar, oficialii companiei Saint-Gobain au spus că circa o treime din sumă a fost obţinută de la Ministerul Fondurilor Europene, restul a fost contribuţia companiei. Compania deţine trei unităţi de producţie în România, în judeţul Cluj (comuna Mihai Viteazu şi în Turda) şi în Bucureşti. 

Saint-Gobain Construction Products a terminat anul trecut cu afaceri de 300 de milioane lei, în creştere cu 7% faţă de 2013. Grupul francez Saint-Gobain conduce cinci companii în România – Saint-Gobain Construction Products, Saint-Gobain Glass România, Saint-Gobain Abrazivi, MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl – cu afaceri cumulate de 700 de milioane de lei în 2013 (160 de milioane de euro), potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, în România având peste 1.000 de angajaţi.