Dual-Duel la ICR/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 17.12.2015

Între 8 şi 17  decembrie, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) a avut loc expoziţia de pictură, gravură şi sculptură Dual-Duel, a artiştilor Eva Radu şi ZuZu Caratanase. Invitat special: sculptorul Mircea Roman. Expoziţia a fost prezentată de Ion Bogdan Lefter şi de curatorul Mihai Plămădeală. Evenimentul a fost organizat de ICR în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici, Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, Artindex şi Asociaţia culturală „Nomen este omen”.

ZuZu Caratanase (pseudonim al lui Răzvan-Constantin Caratănase, n. 1985, Tulcea) este licenţiat al Universităţiie Naţionale de Artă din Bucureşti, instituţie în cadrul căreia este în prezent asistent şi la care a obţinut în 2014 titlul de doctor. A avut nouă expoziţii personale pe plan naţional şi a participat la peste 180 expoziţii colective şi de grup în ţară şi peste hotare (Austria, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Republica Moldova, Spania şi Ucraina). Este fondator al grupului artistic „Şaseorişase”. Printre distincţiile pe care le-a primit se numără Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România / Filiala Grafică Bucureşti (2010); Distincţia „Parchemin d'Honneur” la Trienala Internaţională de Gravură – Chamalières, Franţa (2010); Premiul I la Bienala Intercontinentală de Grafică Mică „Inter-Art” – Aiud (2012); Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România pentru  Grafică - Bucureşti (2013); Premiul de Excelenţă la Festivalul Internaţional  „A.R.T.E.” – Iaşi (2014); Certificatul de Merit la Trienala Internaţională de Gravură – Kochi, Japonia (2014); Premiul pentru Grafică la Festivalul  Internaţional „A.R.T.E.” – Iaşi (2015); Certificatul de Excelenţă acordat de  Asociaţia Naţională pentru Arte Vizuale Contemporane la Salonul Internaţional de Carte-Obiect „West Meets East – A Cultural Book Exchange” – Bucureşti (2015),  numeroase alte nominalizări şi diplome de onoare şi excelenţă acordate în cadrul unor evenimente artistice (anuale, bienale, trienale etc.) din ţară şi străinătate.

 

Eva Radu (n. 1986, Râmnicu Sărat) a absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, în cadrul căreia este în prezent doctorandă. A participat la peste 80 de expoziţii de grup şi colective pe plan naţional şi internaţional (Bulgaria, Canada, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova şi Spania); precum şi la numeroase workshop-uri, tabere de creaţii, simpozioane etc. A beneficiat de bursa „Tinere talente” acordată de Fundaţia „Principesa Margareta a României” – Bucureşti (2009). Printre distincţiile care i s-au acordat se numără „Parchemin d'Honneur” la  Trienala Internaţională de Gravură – Chamalières, Franţa (2010); Premiul de  Excelenţă la Bienala Naţională de Gravură Contemporană „Danubius” – Tulcea  (2014); Premiul Uniunii Artiştilor Plastici din România la Bienala Naţională de Artă Contemporană „Aegyssus” – Tulcea (2015); Premiul de Excelenţă la  Concursul Internaţional de Creaţie Plastică „Dialoguri interculturale şi artistice” – Iaşi (2015).