Microsoft: Există cerere pentru aplicaţiile mobile şi în mediul de business

Autor: Ioana Nita 21.12.2015
Aplicaţiile mobile, care până acum s-au adresat în principal consumatorilor, încep să fie tot mai cerute şi în cadrul com­pa­niilor pen­tru utilizarea internă, în con­diţiile în care în ultimii ani vânzările de dispo­­zitive mobile  smartphone şi ta­ble­te au explodat, iar an­gajaţii au devenit tot mai mobili. 
 
„Cererea pentru aplicaţii mobile de busi­ness este de cinci ori mai mare decât capa­ci­ta­tea de dezvoltare a lor în cadrul com­pa­ni­ilor, con­form unui studiu al Gartner. În plus, cei mai mulţi programatori au dezvoltat până acum în principal aplicaţii pentru clienţii com­­pa­niilor, nu pentru angajaţii ei“, a de­cla­rat pen­tru ZF Nicole Herskowitz, director de mar­ke­ting pentru produse cloud în cadrul Microsoft.
 
În aceste condiţii, compania ame­ricană a lan­sat recent soluţia „PowerApps“, prin in­ter­mediul că­reia orice an­ga­jat care are cu­noş­tinţe medii de ope­rare a so­lu­ţiilor Micro­soft - în prin­cipal Excel - poate crea o apli­caţie mo­bilă cu doar câteva clicuri, fără a scrie cod. Datele uti­li­za­te în cadrul apli­ca­ţi­ilor mo­bile create pot fi sto­ca­te in­tern sau în cloud, PowerApps pu­tându-se co­nec­­ta la sistemele in­­ter­ne pre­cum SAP, SharePoint, SQL Server sau ba­ze de date Oracle, dar şi la ser­vicii de cloud cum ar fi Office 365, Dy­na­mics CRM, Salesforce, Dropbox sau OneDrive.