Omniasig, Euroins, Groupama, Allianz-Ţiriac şi Carpatica Asig au plătit cele mai multe daune la 9 luni

Autor: Anelis Baciu 21.12.2015

Cinci mari companii de asigurări au în­re­gistrat aproape două treimi din dau­nele de circa trei miliarde de lei (650 mil. euro) achitate în primele no­uă luni ale acestui an pe po­liţe de asi­gurări generale.

Primii zece asigu­ră­tori în funcţie de despă­gu­biri au avut o cotă de peste 96%.

Pe segmentul asi­gu­ră­rilor de via­ţă, care de­ţin o cincime din totalul des­păgubirilor, primii cinci jucători au o cotă de 80%.

Omniasig a achitat în intervalul ianuarie-septembrie cel mai mare vo­lum de despăgubiri în contul poli­ţe­lor generale – 402 mil. lei. Omniasig s-a si­tu­at pe poziţia a treia în clasa­men­tul ce­lor mai mari despăgubiri pe po­liţe auto Casco şi pe primul loc în ca­drul claselor de asigurări de proprietăţi.

Euroins, companie aflată în re­dre­sare financiară, a ocupat poziţia a doua în clasamentul despăgubirilor, cu un volum de 359 mil. lei. Euroins a fost pe pri­mul loc la des­pă­gu­biri achi­ta­te pe poliţe de răspundere ci­vilă auto (RCA), cu 347 mil. lei. Practic, 97% din despăgu­bi­ri­le achi­ta­te de Euroins au fost pentru poliţe RCA.

La nivelul pieţei, pes­te jumătate din despăgubiri au fost aferente poliţelor de răspundere civilă auto, respectiv 1,5 mld. lei.

Asigurările Casco au consemnat un volum de daune de 930 mil. lei.