Consilierul general Mircea Raicu, desemnat viceprimar interimar al Capitalei

Autor: Aurelia Alexa 22.12.2015

Consiliul General al Minicipiului Bucureşti (CGMB) l-a delegat, marţi, pe Mircea Raicu să exercite atribuţiile viceprimarului desemnat în funcţia de primar general interimar al Capitalei.

Mircea Raicu a fost propus de grupul PNL din CGMB, cea de-a doua propunere fiind Cristina Nicolescu. Mircea Raicu a obţinut voturile a 33 de consilieri, în timp ce Cristina Nicolescu a fost votată de 14 consilieri.

Celălalt viceprimar al Capitalei este Dan Darabont (PSD).

Cornel Pieptea a demisionat din funcţia de viceprimar în 15 septembrie, iar în locul lui a fost numit atunci consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin, pentru a putea fi desemnat primar interimar al Capitalei. După desemnarea lui Ştefănel Dan Marin în funcţia de primar interimar, Pieptea a ocupat din nou, interimar, poziţia de viceprimar lăsată vacantă de Marin.

În 26 noiembrie, în şedinţa extraordinară a CGMB, Ştefănel Dan Marin a fost demis din funcţia de primar interimar al Capitalei, la două luni după ce a fost desemnat în locul lui Sorin Oprescu, edilul suspendat din funcţie fiind acuzat de fapte de corupţie. Odată cu Ştefănel Marin a fost revocat şi Cornel Pieptea din funcţia de viceprimar interimar. Pieptea a demisionat şi din funcţia de consilier general, în locul lui fiind validat, marţi, Florin Alexandru Dumitrescu.

Răzvan Sava (PNL) asigură, din 26 noiembrie interimatul la conducerea Primăriei Capitalei. Pentru a putea fi desemnat în funcţia de primar general interimar, Răzvan Sava a fost numit atunci viceprimar al Capitalei.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după ce instanţa a decis definitiv arestarea preventivă a acestuia, pentru luare de mită. Recent, Sorin Oprescu a fost trimis în judecată, acesta fiind în arest la domiciliu.