Cele mai mari malluri din Bucureşti au dat expaţii pe manageri români. Cine sunt şefii marilor centre comerciale

Autor: Alina-Elena Vasiliu 24.12.2015
Anul 2015 a adus schimbări în con­ducerea a patru dintre cele mai mari cinci centre comer­ciale din Capitală, astfel că în prezent se remarcă ten­dinţa numirii de executivi români la con­du­cerea mallurilor bucureştene după ce timp de mai mulţi ani aceasta s-a aflat în mâinile ex­paţilor.
 
Pe scena principală au intrat executivi tineri, de 30-40 de ani, cu experienţă în do­me­niu. Arthur Popa este ultimul manager care a preluat poziţia de director general, el venind la con­ducerea Băneasa Shopping City, unul dintre cele mai mari proiecte de acest gen din România.
 
Alţi români care conduc centre comer­ciale sunt Sorin Scîntei la AFI Palace Cotro­ceni, Vicenţiu Spătaru la Sun Plaza şi Se­bastian Mahu la Promenada. Singurul expat din peisajul mallurilor bucureştene este Affan Yildirim, care conduce cele două malluri ale Anchor în România, respectiv Bucureşti Mall şi Plaza România.
 
Cei cinci sunt responsabili de coor­do­narea unor centre comerciale ce găz­duiesc afa­ceri de sute de milioane de euro, numai co­mercianţii din Băneasa Shopping City şi AFI Palace Cotroceni înregistrând cifre de afa­ceri cumulate de peste 200 mil. euro fiecare. La rân­dul său, Promenada Mall găzduieşte maga­zine ce au avut vânzări de 80 mil. euro la un an de la deschidere.