Moş Crăciun a fost amendat de ofiţeri ai Fiscului maghiar deghizaţi în părinţi

Autor: CătăIina Apostoiu 26.12.2015

Un bărbat costumat în Moş Crăciun a fost amendat de fiscul ungar (NAV) după ce acesta nu a putut prezenta o chitanţă pentru suma primită după vizita făcută la o familie cu copii, potrivit Budapest Business Journal.

Bărbatul amendat a povestit pentru o emisiune de televiziune din Ungaria că ofiţerii fiscului, deghizaţi în părinţi, i-au cerut acestuia să-i “surprindă” pe copii, acesta fiind în acelaşi timp informat despre cum s-au comportat copiii în timpul anului.

“Am intrat, i-am lăudat pe copii, i-am certat, au fost făcute fotografii, am râs şi ne-am simţit bine până am ajuns la lift, unde mi s-a plătit. În acel moment, mi-au spus că vor să-mi arate ceva în bucătărie, iar acel ceva s-a dovedit a fi legitimaţiile de NAV”, a povestit bărbatul.

Pentru că acesta nu a putut da o chitanţă, activitatea sa este considerată evaziune fiscală, iar bărbatul a fost amendat. Acesta a declarat că din moment ce face pe Moş Crăciun numai o dată pe an, nu s-a gândit că i s-ar putea întâmpla un astfel de lucru.

Amenda s-ar putea ridica la 200.000 de forinţi (640 de euro). Potrivit datelor Eurostat, salariul minim lunar în Ungaria este de 333 euro, aproximativ 103.786 forinţi. Comisionul perceput de cei care fac pe Moş Crăciun este cuprins între 3.000 şi 8.000 de forinţi pe vizită, potrivit anunţurilor postate online.