Transilvania, regiunea aflată în topul destinaţiilor de vacanţă pentru 2016, recomandate de CNN. Care sunt cele mai spectaculoase ţări, oraşe şi regiuni care trebuie vizitate în acest an. Galerie FOTO

Autor: Greta Bogdan 03.01.2016

Transilvania este regiunea aflată în topul destinaţiilor de vacanţă recomandate de CNN pentru 2016, pe baza unui sondaj anual realizat de Lonely Planet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume.

Pe locul întâi în topul ţărilor care trebuie vizitate în acest an este Botswana, pe care echipa Lonely Planet o numeşte “Africa sălbatică, la cotele sale maxime”. În Botswana întâlneşti  “unele dintre cele mai inedite aspecte ale vieţii sălbatice de pe Pământ”, de la elefanţi sau antilope, la pisici uriaşe sau la câini sălbatici africani.

Printre recomandări se află şi Delta Okavango şi Deşertul Kalahari, ambele adevărate oaze de relaxare, ce se întind pe suprafeţe vaste pe continentul african.

O altă destinaţie turistică este Palau, o ţară insulară aflată în Oceanul Pacific la 800 km est de Filipine, înconjurată de calcare şi insule volcanice cu păduri bogate şi mări de culoarea turcoazului.

În ceea ce priveşte regiunile recomandate pentru a fi vizitate în 2016, Transilvania ocupă locul întâi. Specialiştii de la Lonely Planet spun că, pe lângă faima adusă de Dracula, aici pot fi vizitate satele saxonilor sau bisericile fortificate. De asemenea, Munţii Carpaţi le oferă multe oportunităţi celor pasionaţi de sporturile extreme, mai scrie CNN.

Măgura: satul din România care a ajuns să se bată în Financial Times cu cele mai cunoscute oraşe din lume

Printre locurile din Transilvania recomandate de ghizi se află Braşov, Sighişoara sau Sibiu. Pentru “viaţa de noapte”, Lonely Planet le recomandă turiştilor să viziteze Cluj-Napoca.

Topul integral realizat de Lonely Planet al destinaţiilor de vacanţă pentru 2016

Top 10 ţări

1. Botswana

2. Japonia

3. SUA

4. Palau

5. Letonia

6. Australia

7. Polonia

8. Uruguay

9. Groenlanda

10. Fiji

Top 10 regiuni

1. Transilvania, Romania

2. Islanda de Vest

3. Valle de Vinales, Cuba

4. Friuli-Veneţia Giulia, Italia

5. Waiheke Island, Noua Zeelandă

6. The Auvergne, Franţa

7. Hawaii

8. Bavaria, Germania

9. Costa Verde, Brazilia

10. St. Helena, teritoriul britanic

Top 10 oraşe

1. Kotor, Muntenegru

2. Quito, Ecuador

3. Dublin, Irlanda

4. George Town, Malaezia

5. Rotterdam, Ţările de Jos

6. Mumbai, India

7. Fremantle, Australia

8. Manchester, Marea Britanie

9. Nashville, Tennessee (SUA)

10. Roma, Italia

Sursă foto: CNN