Şase tendinţe vor marca anul bursier. Impozitul redus pe dividende este asul din mâneca bursei în 2016. Barilul de petrol ar putea strica însă calculele

Autor: Roxana Pricop 04.01.2016

Investitorii de la bursa din Bucureşti îşi pun speranţele că anul 2016 va fi mai bun decât cel care tocmai s-a încheiat. De partea lor investitorii au fundamentele macroeconomice bune, dar şi un impozit mai mic pe dividende începând din 2016. Marea necunoscută rămâne în acest an direcţia barilului de petrol, evoluţie de care depinde şi cotaţia acţiunilor Petrom, cea mai valoroasă companie de la bursă. Băncile şi acţiunile companiilor conectate la creşterea consumului, dar şi energia, dacă petrolul îşi revine, sunt cotate drept favoritele anului 2016.

Bursa de la Bucureşti este co­tată cu şanse de a avea un an 2016 mai bun decât 2015, cu un avans po­ten­ţi­al cuprins între 10% şi 15%.

 

- BET ţinteşte cota de 8.000 de puncte

Horia Braun, director general la societatea de administrare NN Invest­ment Partners, se aşteaptă ca anul viitor bursa de la Bucureşti să crească cu 11%, la care să se adauge un plus de 5%-6% din dividendele plătite de com­panii. Managerul mizează pe acţi­unile din sectorul financiar, cele mai conec­tate la creşterea economică alertă.