IT-ul şi centrele de outsourcing rămân angajatorii-vedetă, dar pe lângă ei vor apărea şi alte investiţii

Autor: Corina Mirea 28.12.2015

Anul acesta piaţa muncii va intra în zodia creşterilor constante şi sustenabile atât în ceea ce priveşte veniturile minime, care urmează să ajungă la 1.250 de lei brut pe lună, din luna mai, cât şi în privinţa creării de noi joburi.



 Salariul minim brut pe economie creşte la 1.250 de lei din mai

Începând cu data de 1 mai 2016, 1,1 mi­lioane de salariaţi, adică aproximativ 25% din totalul angajaţilor „oficiali“ ai României, vor avea un venit minim brut de 1.250 de lei. Salariul va fi astfel mai mare cu circa 19% decât nivelul la care aceştia au ajuns până la finalul lui 2015. Majorarea a fost subiectul unor ample controverse în ultima parte a anului trecut, guvernul tehnocrat Cioloş punând sub semnul întrebării această promisiune făcută de guvernul Ponta (de a creşte salariul minim brut la 1.250 de lei începând cu 1 ianuarie 2016).

În ultimele zile din 2015 însă, noul guvern a anunţat că majorarea rămâne în picioare, însă cu un răgaz de câteva luni, astfel încât companiile să îi poată face faţă şi să beneficieze o perioadă de facilităţile fiscale intrate în vigoare de la 1 ianuarie.