Fondul JC Flowers a eşuat în a prelua Piraeus şi Carpatica

Autor: Cristian Hostiuc 04.01.2016
Grecii merg pe cont propriu înainte, iar banca din Sibiu a început negocierile cu un alt investitor pentru că are neapărat nevoie de bani.
 
Ceea ce ar fi trebuit să fie evenimentul anului în 2015 pe piaţa bancară românească,  intrarea fondului american de investiţii JC Flowers pe piaţă prin achiziţia a două bănci, Piraeus şi Carpatica, a eşuat în ultimele zile ale anului.
 
Întrucât nu a reuşit să bată palma la Atena cu grecii de la Piraeus pentru operaţiunile din România, JC Flowers a renunţat şi la Banca Carpatica, cele două achiziţii fiind condiţionate.
 
După ce ultimele runde de discuţii cu Piraeus nu au dus nicăieri, JC Flowers a informat banca Carpatica din Sibiu, marţi seara, pe 29 decembrie, că se retrage din deal-ul cu ei şi cu acţionarul majoritar, omul de afaceri Ilie Carabulea,  declinând invitaţia de a participa la capitalizarea Carpatica, ceea ce s-ar fi tradus prin preluarea ei. În cazul în care circumstanţele se vor schimba, JC Flowers ar putea reveni la masa discuţiilor dacă banca din Sibiu va mai fi interesată.