Antreprenoarea cu afaceri de 120 de milioane de lei şi 1.200 de angajaţi vrea să deschidă o nouă fabrică în România. ”Vindem în 50 de ţări şi nu mai facem faţă cererii”

Ziarul Financiar 04.01.2016
Doina Cepalis, antreprenoarea din Paşcani care deţine grupul de firme Te-Rox ce produce scaune auto pentru copii, se gândeşte să ridice în România încă o fabrică, a şasea a grupului pe care l-a construit.

„În prezent avem cinci fabrici proprii, dar avem cereri peste capacitatea noastră de produc­ţie. În industria noastră există două târguri importante, la Köln în toamnă şi în Hong Kong în ianuarie. Vrem să luăm pulsul pieţei în Germania în toamnă şi apoi vom lua o decizie privind expansiunea. Momen­tan ne gândim să facem şi o a şasea fabrică. În contextul actual am vrea să o ridicăm de la zero, nu să o cumpărăm.“

În primăvara anului trecut antreprenoarea a cumpărat un un pachet de acţiuni în cadrul Te-Rox BhS Impex din Botoşani, companie care anterior fusese subcontractor al grupului Te-Rox.

Acolo ea a început de anul trecut să realizeze huse şi accesorii pentru scaunele auto pentru copii. Firma din Botoşani avea o fabrică în oraşul Boto­şani şi un punct de lucru din Hârlău, judeţul Iaşi.

Antreprenoarea de­ţi­n­e astăzi un grup cu afaceri de peste 120 milioane de lei anul trecut, cu cinci fabrici şi circa 1.100 de salariaţi. Grupul Te-Rox este operat prin intermediu a patru firme, dintre care cele mai mari sunt Te-Rox Prod şi My Plast In­vest­ments.

Produsele realizate de grupul Te-Rox ajung astăzi la clienţi din 50 de ţări, spune Cepalis, care adaugă că în­cepând de anul acesta ea a început să vândă şi online.