Ministrul Transporturilor a cerut CNADNR utilaje pregătite de deszăpezire şi CFR să verifice suplimentar trenurile

Autor: Alina Oprea 04.01.2016

Costescu a convocat luni Comandamentul de iarnă de la nivelul Ministerului Transporturilor, iar după prezentarea situaţiilor la zi de către directorii companiilor implicate în această acţiune, ministrul a solicitat prezentarea rapoartelor de intervenţie de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, inclusiv cu prognoza meteo detaliată.

De asemenea, a atenţionat aeroporturile să asigure degivrarea astfel încât programul de zbor al aeronavelor să fie cât mai puţin perturbat, se arată într-un comunicat al ministerului. Căpităniilor portuare le-a cerut să se mobilizeze pe toată perioada de vreme rea şi să actualizeze lista cu navele de intervenţie astfel încât circulaţia să se desfăşoare în siguranţă şi să fie afectată cât mai puţin.

"Ieri seară (duminică, 3 ianuarie, n.r.), am fost în trei baze de deszăpezire de lângă Bucureşti. Am vrut să văd cum se mobilizează angajaţii CNADNR la prima ninsoare. De asemenea, am vrut să mă asigur că situaţia utilajelor de deszăpezire prezentată este una şi aceeaşi cu cea din teren. La fel şi stocurile de material antiderapant", a declarat Costescu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că ninsorile se vor extinde şi vor cuprinde, luni şi marţi, aproape toată ţara, stratul de zăpadă poate ajunge până la 10 centimetri în Oltenia şi Muntenia, iar în Dobrogea şi în sud-estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi jumătatea sudică a judeţelor Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa au fost, de duminică după-amiază până luni dimineaţă, sub avertizare cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi temperaturi scăzute.