„Vagonul“ cu sucuri naturale care le aduce acţionarilor vânzări de 30.000 de euro într-un an

Autor: Ioana Matei 06.01.2016
Ruxandra Micu (24 de ani), studentă la arhitectură, şi Costin Niţă (28 de ani), de profesie arhitect, au lansat re­cent start up-ul Vagonul cu Sucuri, axat pe producţia şi comercializarea de sucuri naturale presate la rece într-un stand în forma unui vagon din centrul comercial Auchan aflat în Drumul Taberei din Capitală.
 
Cei doi au pornit afa­cerea în urma unei investiţii iniţiale de 8.000 de euro, pe care estimează să o recupereze în a doua jumătate a acestui an. Şi-au dorit să îşi lanseze propriul brand şi s-au inspirat din pasiunea lor pentru alimentaţia sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat. Alegerea a fost încurajată şi de experienţa de blogger culinar a Ruxandrei Micu. Tinerii spun că de la idee până la punerea ei în practică a trecut peste un an de zile. „Începutul a fost entuziasmant fiindcă ne-am concentrat pe imagine, design-ul standului şi website. Acestea au fost elementele care ne-au hrănit psihic şi ne-au ajutat să realizăm şi părţile mai puţin distractive şi artistice precum planul de afaceri, întâlnirile pentru colaboratori şi birocraţia“, descriu cei doi debutul lor antreprenorial.