Un nou jucător în real-estate: SIF Moldova dezvoltă un ansamblu rezidenţial în estul Capitalei format din şase blocuri

Autor: Roxana Pricop 06.01.2016

SIF Moldova (SIF2), societate cu active în gestiune de 1,5 mld. lei, are în plan începerea dezvoltării unui ansamblu rezidenţial pe unul din terenurile fostei fabrici de textile Ţesătoriile Reunite (TERU), societate pe care o contro­lea­ză şi căreia i-a schimbat obiectul de activitate în dezvoltare şi promovare imobiliară. TERU a primit în toamna anului trecut PUZ-ul din partea Primăriei Capitalei pentru un ansamblu rezidenţial format din şase blocuri pe strada Eufrosina Popescu nr. 61, situată în sectorul 3, Bucureşti. Terenul are o suprafaţă de 13.972 de metri pă­traţi şi ar avea o valoare de 8,3 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

„Vedem un potenţial de continuare a revirimentului pieţei rezidenţiale în următorii ani, susţinut de creşterea veniturilor populaţiei şi de avansul creditării. Societatea Ţesătoriile Reunite urmează să definitiveze proiectul tehnic al ansamblului din Eufrosina Popescu, pentru ca ulterior să putem face publice mai multe informaţii cu privire la proiect“, a spus Claudiu Doroş, vicepreşedintele SIF Moldova.

Un alt proiect imobiliar în care SIF Moldova este implicată, de data aceasta în asociere cu Prodplast Imobiliare, este construcţia şi operarea centrului comercial Veranda Mall din Bucureşti, zona Obor-Colentina.