Uber cere şoferilor să-şi facă PFA sau microîntreprindere

Autori: Adelina Mihai , Adrian Seceleanu 07.01.2016

Toţi şoferii Uber din România sunt obligaţi să-şi facă contracte de tip PFA (persoană fizică autorizată) sau microîntreprindere şi să aibă atestat profesional de transport persoane dacă vor să continue să colaboreze cu compania americană, potrivit unor informaţii din piaţă.

Uber, care le dă proprietarilor de maşini posibilitatea de a oferi servicii de transport prin intermediul unei aplicaţii care îi pune în legătură cu clienţii şi asigură şi platforma de

taxare şi gestionare a comenzilor, intră astfel în „clubul“ plătitorilor de contribuţii sociale, lucru care până în prezent nu se întâmpla.

„În ultimele luni, şoferii noştri parteneri au cerut asistenţă în ceea ce priveşte obligaţiile fiscale. În acordul semnat de fiecare şofer partener înainte de a folosi platforma Uber este stipulat clar faptul că este responsabilitatea fiecăruia să îşi respecte toate obligaţiile fiscale locale. Acum există o metodă mai facilă de a face acest lucru, printr-un parteneriat încheiat cu un consultant financiar local, care poate răspunde nevoilor şoferilor parteneri. Am făcut acest parteneriat pentru a ne asigura că toţi şoferii noştri au acces la toate informaţiile necesare pentru îndeplinirea obligaţiilor fiscale, în funcţie de situaţia personală şi profesională a fiecăruia dintre ei“, au transmis reprezentanţii Uber România.