Mădălina Panaete, redactor ZF: "În 2016 se va simţi o creştere a numărului de turişti străini care vin în România, dar şi o luptă mai strânsă pe piaţa serviciilor aeriene"

Autor: Greta Bogdan 07.01.2016

Numărul turiştilor străini care au vizitat România în 2015 a fost semnificativ mai mare faţă de anul precedent, principalele atracţii turistice căutate fiind satele tradiţionale româneşti din Transilvania, dar şi zonele montane sau Bucureştiul, iar previziunile pentru acest an sunt la fel de bune",  a spus editorul ZF pe domeniul turismului, Mădălina Panaete, la emisiunea de business ZF Live.

“Datele INS arată că numărul sosirilor turiştilor străini în România a crescut anul trecut, în comparaţie cu 2014. Deşi datele îi includ şi pe turiştii care vin de două sau de trei ori în România, se poate observa un trend ascendent. Atât hotelierii cât şi tour-operatorii văd o creştere a numărului de turişti care vin în ţara noastră”, a mai spus Mădălina Panaete.

Reducerea TVA se resimte în buzunarele românilor, astfel că anul acesta turismul va fi într-un trend ascendent atât zonele turistice din România, cât şi în Capitală, aici unde până acum se practica un turism preponderent de business.