Guvernul nu se grăbeşte să propună un şef la ANCOM. Cătălin Marinescu îşi continuă mandatul

Autor: Adrian Seceleanu 08.01.2016

Guvernul Dacian Cioloş nu se grăbeşte să facă o propunere nouă pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Regle­mentare în Comunicaţii (ANCOM), cel mai puternic om de pe piaţa locală de telecom, care face regulile pe o piaţă de 3,5 miliarde de euro pe an, iar în aceste condiţii Cătălin Marinescu, ac­tualul şef al arbitrului telecom, va con­tinua să con­ducă instituţia. Mandatul lui Marinescu de şase ani în fruntea instituţiei a expirat la finele lunii aprilie a anului trecut.

Solicitat să precizeze ce planuri are în legătură cu conducerea ANCOM, Gu­vernul României a transmis că actua­lul preşedinte îşi continuă man­datul prelungit automat anul trecut, fără a răspunde la întrebările legate de intenţia de a identifica un eventual succesor.

„În legătură cu solicitarea du­mnea­voastră referitoare la conducerea ANCOM, precizăm că actualul preşe­dinte al autorităţii, Cătălin Marinescu, a fost numit în această funcţie la data de 1 aprilie 2009 pentru un mandat de şase ani. Începând cu luna aprilie a anului 2015, mandatul a fost prelungit automat prin efectul legii, până la nu­mirea unui succesor, prin decret al preşedintelui României, la propunerea guvernului“, conform datelor transmise de Biroul de Presă al Guvernului.