Surse: Trei investitori vor să cumpere fondurile Intercapital

Autor: Roxana Pricop 12.01.2016

Trei investitori, printre care se numără şi o bancă co­mer­cia­lă, ar fi interesaţi de achiziţionarea societăţii de ad­mi­nis­trare Intercapital Investment Management de la firma de bro­keraj Intercapital Invest, potrivit unor surse din piaţă. Un nou jucător şi-ar putea face astfel intrarea pe o piaţă de 23 mld. lei unde băncile fac regulile jocului.

Intercapital IM, cu active în gestiune de circa 2 mil. lei, este printre cei mai mici  manageri de active de pe piaţa locală şi ar fi „de vânzare“ începând din toamna anului trecut du­pă ce „deal“-ul cu un grup de investitori a căzut din cauza di­fi­cultăţilor intervenite în obţinerea avizului pentru tran­zac­ţia de preluare din partea Autorităţii de Supra­ve­ghere Fi­nanciară, potrivit unor surse apropiate negocierilor.

Acum, trei investitori ar fi depus scrisori de interes pen­tru achiziţionarea societăţii de administrare de la firma de bro­keraj Intercapital Invest, care deţine 99,99% din ac­ţiuni. O bancă comercială care nu este prezentă pe piaţa ad­mi­nis­tră­rii de active s-ar afla printre cei interesaţi, potrivit unor sur­se din piaţă. Unul dintre investitori ar fi obţinut ex­clu­si­vi­tate pentru parafarea tranzacţiei până pe 10 fe­bruarie, po­trivit unor surse din piaţă.

Contactat de Ziarul Financiar, Răzvan Paşol, directorul ge­neral al firmei de brokeraj Intercapital Invest, nu a dorit să comenteze informaţiile.