Mişcare neaşteptată: ”Copilul minune” al Petromului, cel care a descoperit zăcămintele din Marea Neagră, a plecat din companie

Autor: Roxana Petrescu 13.01.2016

Gabriel Selischi, membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de explorarea şi producţie, ar urma să părăsească boardul Petrom, singurul producător de petrol şi gaze din România. Reprezentanţii Petrom nu au comentat pe baza acestei informaţii, iar Selischi nu a putut fi contactat.

Gabriel Selischi, 48 de ani, este românul care din toamna anului 2013 are pe mână cea mai mare comoară din portofoliul Petrom, activitatea de explorare şi producţie, adică rezervele de petrol şi gaze ale companiei. Practic, prin activitatea sa, Selischi era responsabil pentru jumătate din producţia de gaze a României şi aproape toată producţia de petrol. Tot el coordona pariul Petrom cu zona de mare adâncime din Marea Neagră, cea mai provocatoare expediţie în care s-a avântat până acum producătorul de petrol şi gaze.

Selischi şi-a început activitatea în Petrom în 2006, în divizia de explorare şi producţie unde a ocupat funcţia de director de strategie, proiecte şi inginerie, pentru ca apoi să devină directorul unităţii de afaceri pe zone de producţie interne.  Gabriel Selischi a studiat ingineria la Institutul Politehnic Bucureşti. Înainte de a intra în Petrom, Selischi a activat ca senior manager la Schlumberger, cel mai mare furnizor global de tehnologie şi soluţii pentru industria petrolieră.

De-a lungul carierei Gabriel Selischi a lucrat în mai multe ţări din Uniunea Europeană, Africa de Sud, Algeria şi Angola.