Timiş: 60 de migranţi, prinşi când intrau ilegal în România din Serbia, ei fiind duşi la audieri

Autor: Liliana Iedu 16.01.2016

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră, poliţiştii de frontieră au prins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 60 de migranţi care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, în apropierea punctului de frontieră de la Lunga, judeţul Timiş, în zona localităţii Comloşu Mare.

”În jurul orei 01.45, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Lunga au observat, cu ajutorul sistemului de termoviziune, un grup de persoane care se deplasa pe jos, pe câmp, dinspre frontieră spre interiorul ţării. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei au intervenit, grupul fiind interceptat în apropierea frontierei pe direcţia localităţii Comloşu Mic”, se arată în comunicat.

Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, pentru efectuarea procedurilor legale de amprentare.

Cei 60 de migranţi, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, sunt din Pakistan, Irak, Afganistan, Somalia şi Maroc.

În acest caz au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea preluării celor 60 de migranţi.

Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale.