MAE condamnă "cu fermitate" atacul terorist din Burkina Faso şi transmite condoleanţe victimelor

Autor: Ştefan Pană 16.01.2016

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă în cei mai categorici termeni atacul terorist comis în cursul serii de 15 ianuarie 2016 în Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso, soldat cu numeroase pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi. Ministerul Afacerilor Externe manifestă deplină solidaritate cu poporul din Burkina Faso în aceste împrejurări triste, transmite întreaga sa compasiune faţă de persoanele rănite şi adresează cele mai sincere condoleanţe membrilor familiilor victimelor acestui atac", se arată în mesajul MAE, transmis prin intermediul unui comunicat de presă.

Mai mult, potrivit sursei citate, Ministerul Afacerilor Externe "condamnă cu fermitate" actele de tip terorist şi exprimă deplina susţinere pentru eforturile autorităţilor de la Ouagadougou de combatere a acestora.

27 de persoane au fost ucise într-un atac jihadist asupra unui hotel şi unui restaurant din Ouagadougou, iar forţele de securitate din această ţară şi-au încheiat sâmbătă operaţiunile împotriva atacatorilor, după 12 ore de la începutul atacului.

Forţe speciale franceze sunt staţionate la periferia Ouagadougou, în cadrul luptei împotriva jihadismului în Sahel. Washingtonul dispune, de asemenea, de 75 de militari în această ţară şi a anunţat că oferă o susţinere forţelor franceze în cadrul operaţiunii.

Atacul jihadist a fost revendicat de către Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQMI), la mai puţin de două luni de la un atac similar în Mali.