PMB: Nu sunt artere blocate, ambulanţele sunt asistate pe traseu de utilaje mici de deszăpezire

Autor: Aurelia Alexa 17.01.2016

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), în noaptea de sâmbătă spre duminică, s-a intervenit în permanenţă cu utilaje de deszăpezire, pentru ca circulaţia să se poată desfăşura pe toate arterele.

"⁠⁠⁠În acest moment, se circulă cu dificultate, în condiţii de iarnă, dar nu sunt blocaje. Nu există artere blocate, există unele probleme punctuale, dar dacă sunt semnalate, se intervine în 10-15 minute. Pe timpul viscolului se intervine în zona cu pasaje, poduri, perimetrul spitalelor şi al instituţiilor de interes public", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Alexandru Ichim a mai spus că municipalitatea a primit o a⁠vertizare meteo de fenomene extreme în Bucureşti, respectiv de viscol şi ninsoare abundentă, între orele 7.00 şi 11.00, iar utilajele intervin pentru a menţine bulevardele practicabile, după ora 11.30, când viscolul se va opri, urmând să se intervină cu forţe complete pentru deszăpezire.

"⁠⁠⁠Solicităm operatorilor să fie pregătiţi, după viscol, cu toate utilajele şi forţa umană de care dispun, pentru a interveni în teren", a mai spus Alexandru Ichim.

Potrivit sursei citate, ca măsură specială, s-a decis ca toate intervenţiile solicitate ambulanţelor să fie transmise în mod automat şi primăriilor, respectiv operatorilor de salubritate, astfel încât fiecare amulanţă, de la plecarea din dispecerat, să fie asistată de un utilaj de deszăpezire, pentru a putea ajunge cât mai rapid la urgenţe. Alexandru Ichim a precizat că această măsură se va menţine până la ameliorarea condiţiilor meteo.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei a precizat că, din cauza viscolului, mai mulţi copaci au căzut în sectoarele 3, 4 şi 6 şi mai multe semafoare sunt defecte.

Bucureştiul şi 11 judeţe din sud-estul ţării sunt, până duminică seară, sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol, iar alte 12 judeţe din sud, est şi centru au fost avertizate cu cod galben.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.