Prahova: Peste 9.100 de familii din mai multe localităţi nu au curent electric, din cauza viscolului

Autor: Daciana Ilie 17.01.2016

Potrivit reprezentanţilor Electrica Muntenia Nod, care asigură alimentarea cu energie electrică în judeţul Prahova, peste 9.100 de familii din mai multe localităţi ale judeţului nu au energie electrică, din cauza avariilor produse la reţeaua de alimentare cu electricitate.

Cea mai afectată zonă a judeţului este cea de sud, printre localităţile nealimentate cu electricitate numărându-se Puchenii Mari, Puchenii Moşneni, Ologeni, Pietroşani, Filipeştii de Pădure. Echipeale Electrica se află în prezent pe teren şi lucrează pentru remedierea avariilor.

Potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, sub greutatea zăpezii, şase copaci au căzut pe şosea în localitatea Româneşti, echipajele ISU intervenind pentru îndepărtarea acestora.

De asemenea, alţi patru copaci au căzut peste autoturisme în municipiul Ploieşti.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii prahoveni intervin pentru îndepărtarea copacilor căzuţi în mai multe zone ale judeţului.

Din cauza viscolului, în localitatea Cheia un utilaj de deszăpezire a ieşit în afara şoselei. În urma accidentului două persoane au fost rănite, fiind preluate de ambulanţe şi duse la spital.

Duminică, pe drumurile din judeţul Prahova se circulă îngreunat, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă frământată.

În Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Buzău, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi Constanţa, avertizate cu cod portocaliu, vântul depăşeşte la rafală viteze de 70-80 de kilometri pe oră, zăpada este troienită şi vizibilitatea este redusă sub 50 de metri.

Sub avertizare cod galben sunt judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Giurgiu şi Mehedinţi.