PMB: Pe mai multe străzi se circulă îngreunat, dar nu sunt blocaje; se intervine cu 349 de utilaje

Autor: Aurelia Alexa 17.01.2016

Municipalitatea a precizat că de la ora 12.00 li s-a cerut operatorilor de salubrizare să cureţe zăpada de pe arterele laterale, pe străzi fiind 70 de utilaje de deszăpezire în Sectorul 1, 82 în Sectorul 2, 56 în Sectorul 3, 42 în Sectorul 4, 39 în Sectorul 5 şi 60 în Sectorul 6.

"La dispeceratul Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) se primesc în continuare sesizări legate de copaci căzuţi din cauza viscolului, iar ALPAB, Poliţia Locală şi operatorii de salubritate intervin pentru ridicarea acestora. În ceea ce priveşte oamenii străzii, în acest moment sunt cazate 487 de persoane în cele două adăposturi ale municipalităţii, nouă dintre acestea fiind adunate de pe străzi de poliţiştii locali în această noapte", potrivit Primăriei Capitalei.

Municipalitatea a pus la dispoziţie două numere de telefon - 0800.800.868 şi 021.9844 - la care pot fi semnalate problemele ce pot apărea din cauza ninsorii şi a temperaturilor scăzute.

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisă anterior, până duminică, la ora 18.00, rămânând sub atenţionare judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuită pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben.

În a doua parte a zilei de duminică, în estul şi în centrul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură va continua să ningă moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea, se arată în avertizarea ANM.