ZF Live. Rareş Măcinică, Lagermax AED România: „Este o loterie transportul în Capitală: dacă iei marfă din estul Bucureştiului şi vrei să o aduci în vestul oraşului, faci între patru şi şase ore“

Autor: Alexandra Marcu 19.01.2016

Piaţa de logistică şi transporturi, estimată la 6,5 miliarde de euro anual, a crescut în 2015 cu 10% faţă de anul precedent, potrivit lui Rareş Măcinică, managing director al Lagermax AED România, care spune că anul trecut „a fost extrem de bun pentru sector“.

Lagermax AED este o companie din Austria prezentă pe piaţa locală din 2003, care a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de 25 mil. lei, în creştere cu peste 30% faţă de anul anterior, potrivit datelor de la mfinante.ro. Unul dintre clienţii importanţi ai companiei este construc­torul auto Dacia, care are o fabrică la Mioveni.

„Se simte lipsa personalului (în sectorul logistic – n. red.), de la şofer până la oameni care să lucreze în depozit şi chiar la nivel de management“, a spus Rareş Măcinică la ZF Live.

La fel ca şi în alte industrii, una dintre soluţii ar putea fi înfiinţarea unor şcoli specializate, programe postuniversitare sau de master. „Dacă luăm un tânăr trebuie să îi explicăm despre ce este vorba, trebuie să îl învăţăm şase luni sau un an până prinde mecanismele şi logica din spate. După ce investim în el nu vrem să plece la concurenţă sau să iasă din domeniu.“