Federal Mogul a deschis un centru de servicii IT în România

Autor: Adrian Seceleanu 19.01.2016

Americanii de la Federal Mogul (FM), care deţin două fabrici de com­ponente auto pe plan local, au dez­vol­tat un centru de servicii IT la Bu­cureşti care de­serveşte sub­sidiarele gru­pului. Cen­trul a fost des­chis anul trecut, având pentru început nouă angajaţi. 

„Nu este un centru de suport IT, ci unul de pro­­iecte IT. Ceea ce ne-am dorit a fost nu să cre­ăm un centru de an­ga­jare de volum, ci unul în care în­tr-ade­văr să aducem pro­fe­sionişti de cea mai bună clasă. În prezent centrul nostru de servicii de IT are nouă oa­meni şi avem în conti­nuare poziţii des­chise“, a declarat pentru ZF Aurelian Sin, director de IT în cadrul Federal Mogul pentru regiunea Europa, Orien­tul Mijlociu şi Africa (EMEA). El a preluat această poziţie în primăvara anului trecut, anterior ges­tionând de­par­tamentul de IT din cadrul Danone.

Unul dintre cele mai importante proiecte gestionate de român este cel care prevede deschi­de­rea unui nou depozit al com­paniei în Belgia. „Pe fon­dul creşterii din re­giunea EMEA avem ne­voie să revizuim modul de dis­tribuţie, iar la ora aceas­ta închidem două de­­po­zite mai mici din Bel­gia şi vom deschide unul mai mare, tot în Bel­gia. Este o schimbare foar­te mare, iar în depo­zi­tul central din Belgia vom introduce un soft­ware nou“, a men­ţionat el.

Businessul Federal Mogul din regiunea EMEA se ridică la circa 2 miliarde de euro.

Grupul american are în România două fabrici în Ploieşti – una în care se produc plăcuţe de frână şi una în care se fac ştergătoare auto.