La ce să ne aşteptăm de la NN Asigurări în acest an

Autor: Anelis Baciu 20.01.2016
NN Asigurări, cel mai mare asigurător de viaţă cu afaceri anuale de 140 mil. euro, va căuta cel mai probabil în acest an să găsească noi surse de creştere a busi­nes­su­lui, în condiţiile în care compania controlează aproa­pe 40% din sub­scrierile pe nişa poliţelor de viaţă. Asigu­rările de sănătate reprezintă o nouă sursă de venituri pentru NN, după cum a de­clarat şi Marius Popescu, direc­to­rul general al companiei, iar star­tul vânzărilor de astfel de poliţe ar pu­tea fi dat în a doua parte a acestui an.
 
NN intenţionează să vândă asi­gurări de sănătate individuale cu decontare către spital, care vor acoperi intervenţii chirurgicale şi spitalizare. În prezent, compania vinde doar poliţe de viaţă la care pot fi anexate clauze de chirurgie cu sumă fixă. Obiectivul companiei în ceea ce priveşte asi­gu­rările de sănătate este ca acestea să ajungă la 5-10% din portofoliul total.
 
Pe lângă căutarea de noi surse de creştere şi vân­za­rea de asigurări de sănătate, un alt obiectiv al NN Asi­gu­rări ar putea fi îmbunătăţirea profitabilităţii şi rapor­ta­rea unui profit în creştere. În intervalul ianuarie-sep­tem­brie 2015 (cele mai recente date disponibile) asigu­ră­torul a înregistrat un profit de 7 milioane de euro, în creş­tere cu 25% faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi pe­rioadă a anului 2014. Rezultatul NN de anul trecut a fost diminuat de costurile cu schimbarea brandului, im­pact care este aşteptat să se disipeze în următoarea perioadă.