Samsung: Vânzările de telefoane mobile, plus 10% în 2016, până la 700 mil. €

Autor: Ioana Nita 20.01.2016

Piaţa locală de telefoane mobile va înregistra anul acesta o creştere de circa 10% din punct de vedere valoric, urmând să ajungă la peste 700 de milioane de euro, 90% din această sumă provenind din vânzările de smartphone-uri, potrivit estimărilor subsidiarei locale a companiei sud-coreene Samsung, cel mai mare jucător de pe piaţa de profil. 

„Piaţa per ansamblu, şi în special în zona de smart­phone-uri, va creşte cu 10% din punct de vedere va­loric. Din punct de ve­dere cantitativ, avansul va fi însă sub 10%. Creşterea din valoare o să vină din creş­terea ponderii seg­men­tului premium“, a declarat pen­tru ZF Cristian Cojocaru, şeful diviziei de telecom din cadrul Samsung România.

Avansul pieţei din punct de vedere valoric va fi generat de înlocuirea telefoanelor mobile simple (feature phones) cu smartphone-uri, segmentul premium – modele al căror preţ depăşeşte 400 de euro, urmând de asemenea să câştige teren.  

Anul trecut pe piaţa locală s-au vândut circa 4,9 mi­lioa­ne de telefoane mobile, din care aproape 70% au fost smart­phone-uri. Valoarea totală a vânzărilor s-a situat la 650 mil. euro în 2015, în creştere cu 18% faţă de 2014.