Ofertele cu care au venit companiile aeriene săptămâna aceasta: de la 39 de lei Bucureşti-Cluj până la 360 de lei dus-întors în cele mai ”turistice” oraşe din lume

Autor: Mădălina Dediu Panaete 24.01.2016

Companiile aeriene au venit săptămâna aceasta cu un „val” de oferte, atât pentru destinaţiile externe, cât şi pentru cele interne, segment care a devenit o miză tot mai mare pentru operatorii internaţionali.

Tonul a fost dat de Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, care a deschis o bază la Timişoara şi a intrat pe segmentul zborurilor interne. Ryanair va „zbura” din noiembrie din Timişoara către Bucureşti, dar şi către Berlin, Bruxelles Charleroi, Düssel­dorf Weeze, Frank­furt Hahn, Londra Stansted şi Milano Bergamo de pe aeroportul din Banat . Un bilet pe ruta Bucureşti-Timişoara va costa începând cu circa 20 de euro, conform informaţiilor furnizate de companie.

Citiţi şi: 

SUV-ul de la BMW pentru care se plăteşte un impozit anual de 9 lei. GALERIE FOTO

Una dintre cele mai cunoscute clădiri din Bucureşti, fostul sediu al Ambasadei SUA, de vânzare cu 7,5 mil. euro. Cum arată interiorul secret al palatului urban? Galerio FOTO

La numai 26 de ani, Ramona câştigă 20.000 de euro. Care este business-ul inedit la care s-a gândit

 

Au urmat ofertele companiei de stat Tarom, care a pus la vânzare bilete către mai multe destinaţii cu preţuri începând cu 79 de euro. Pe listă se află zboruri din Bucureşti spre Atena, Roma, Amsterdam sau Dubai.

Tot în această săptămână, compania ungară Wizz Air, cel mai mare jucător din România după numărul de pasageri, a anunţat că intră pe segmentul zborurilor interne din iulie, lansând zboruri pe ruta Bucureşti-Cluj-Napoca şi retur. Preţurile încep de la 39 de lei pe segment, conform informaţiilor furnizate de companie.

Tarom a răspuns ofensivei companiilor low-cost pe cursele interne şi a pus la vânzare bilete de avion pe rutele interne (Bucureşti- Cluj, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Suceava şi Timişoara) cu tarfi unic de 57 euro (dus-întors).

Ultima săptămâna a marcat şi intrarea companiei low-cost Blue Air, deţinută de antreprenori locali, cu zboruri din Bucureşti spre Lisabona, acoperind astfel „golul” lăsat de TAP Portugal pe această rută. De asemenea, Blue Air, care va avea din iunie zboruri pe ruta Bucureşti- Stockholm, a lansat o ofertă de circa 35 de euro pentru un bilet (dus sau întors).

Ce oferte au lansat saptamana aceasta companiile aeriene  
Compania aeriana Destinatia Tarif
Tarom** Bucureşti- Cluj, Iasi, Oradea, Satu Mare, Suceava si Timisoara 57 euro (dus - intors)
Tarom** Bucuresti-Atena, Istanbul, Larnaca, Roma, Sofia, Belgrad, Chisinau, Salonic, Viena, Amsterdam,Bruxelles, Budapesta, Frankfurt, Geneva, Londra, Moscova, Munchen, Praga, Stockholm, Valencia, Amman, Barcelona, Beirut, Dubai, Madrid, Nisa, Paris, Tel Aviv. de la 79 la 139 de euro (dus-intors)
Tarom** Iasi-Istanbul, Roma, Bologna,Torino, Tel Aviv, Londra, Munchen  de la 79 la 139 de euro (dus-intors)
Tarom** Cluj- Viena de la 79 la 139 de euro (dus-intors)
Tarom** Sibiu- Munchen de la 79 la 139 de euro (dus-intors)
Ryanair*** Bucuresti-Timisoara (din noiembrie) de la 19,99 euro
Wizz Air  Bucuresti-Budapesta (din 19 septembrie) de la 99 lei/segment
Wizz Air  Bucuresti -Cluj-Napoca (din 22 iulie) de la 39 lei/segment
Blue Air Stockholm‬ (din iunie) de la 34,95 euro/segment
     
*bilete vandute in perioada 22-24 ianuarie   
**perioada de vanzare este 20 - 31 ianuarie  
*** pentru zborurile din noiembrie si decembrie  
Sursa: date de la companiile aeriene centralizate de ZF