Petrom vrea să continue dezvoltarea Petrom City, o investiţie de 130 mil. euro, cu încă o clădire de birouri, dar barilul de 30 $ pune on hold proiectul

Autor: Roxana Petrescu 25.01.2016

Compania nu şi-a anunţat planurile pentru anul acesta, dar bugetul va fi calibrat pe noile condiţii de piaţă în care barilul de petrol a ajuns la minimul ultimului deceniu. 

Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, inten­ţionează să completeze pro­iec­tul Petrom City, din zona de nord a Bucureştiului, la Strău­leşti, acolo unde din 2010 au fost mutaţi mai bine de 2.500 de angajaţi ai companiei, dar barilul ieftin a pus pe lista de aşteptare şi această investiţie.

De anul trecut, Petrom a pornit la drum cu un buget de investiţii cu 30% mai mic faţă de nivelul de un miliard de euro pe care compania l-a menţinut con­stant din 2004, efectele devenind deja vizibile în producţia firmei în a doua parte a anului. Petrom îşi va anunţa re­zul­tatele de anul trecut pe 18 februarie.

Alături de proiectele de explorare şi pro­ducţie pe care compania a fost ne­voită să le pună on hold în lumina noilor condiţii de piaţă se numără şi un pro­iect care viza construirea unor noi spaţii de birouri la Petrom City, cartierul ge­neral al Petrom, deschis în 2010 în urma unei investiţii de 130 de milioane de euro.