Şeful Mega Image: Reducerea TVA s-a simţit imediat în consum

Autor: Cristina Roşca 25.01.2016

Vassilis Stavrou, grecul care conduce din vara anului trecut afacerile Mega Image în România, se aşteaptă la un an bun în 2016, în special în prima jumătate a anului.

Businessul Mega Image, retailerul belgian care deţine pe piaţa locală peste 470 de magazine sub mai multe branduri şi formate, s-a apropiat anul trecut de 760 de milioane de euro, potrivit estimărilor ZF pe baza datelor oferite de companie.

„Am reuşit în 2015 şi avem o creştere a cifrei de afa­ceri peste cea din 2014 (de circa 19% - n.red.). Mă aştept ca în 2016 să avem un semestru întâi cu o creş­tere similară cu cea din 2015 în aceeaşi perioadă (circa 20% - n.red.), însă a doua jumătate a anului va fi o provocare. Va fi dificil să depăşim evoluţia foarte bună din ultimele şase luni ale anului trecut.“

Per ansamblu, executivul grec este optimist pentru 2016 şi vorbeşte de un an bun, după un 2015 în care reducerea TVA a dat un imbold consumului. La alimente avansul consumului a fost de peste 20% lunar după 1 iunie când TVA la alimente s-a redus de la 24% la 9%.

„A fost un moment potrivit pentru reducerea TVA care s-a simţit imediat şi în consum.“ Grupul Delhaize, proprietarul Mega Image, a anunţat la finalul săptămânii trecute rezultatele financiare pe anul trecut, iar în regiune avansul a fost de peste 10%, susţinut de o creştere de două cifre în România. Nu există însă cifre exacte pentru businessul local.