Siemens cumpără compania de software CD-adapco din SUA, pentru 1 miliard de dolari

Autor: Anca Dumitrescu 25.01.2016

Reprezentanţii celor două companii nu au putut fi contactaţi pentru informaţii, dar anunţul oficial ar putea avea loc luni.

Melville, New York-based CD-adapco, cu sediul în Melville, New York, produce programe utilizate de ingineri pentru simularea activităţii motoarelor. Produsele companiei americane vor completa o divizie a Siemens a cărei activitate se concentrează pe softurile de management al ciclurilor de viaţă ale produselor.

Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, fost director financiar, s-a concentrat în cei doi ani de la venirea la conducerea grupului pe reorganizarea şi rentabilizarea acestuia, prin vânzarea diviziilor care nu fac parte din activităţile de bază.

Siemens trebuie să concureze tot mai mult cu companii de software care pot dezvolta rapid tehnologie, întrucât au un singur domeniu de activitate. În schimb, doar 5% dintre cei 350.000 de angajaţi ai Siemens sunt ingineri software.

Siemens a anunţat în decembrie că va mări bugetul pentru cercetare şi dezvoltare, întrucât vrea să îşi menţină poziţia de lider în domeniul inovaţiilor, în raport cu grupul american General Electric.

CD-adapco a fost înfiinţată îm 1980 şi este încă sub controlul fondatorilor. Compania are 900 de angajaţi, iar în ultimii cinci ani a obţinut venituri anuale de 200 de milioane de dolari şi o rată anuală de creştere de 15%. Principalul concurent este producătorul de software pentru simularea motoarelor Ansys.

NASA a angajat CD-adapco pentru simularea problemelor structurale de inginerie, după dezastrul rachetei spaţiale Challenger, în 1986.

Grupul Renault a folosit la rândul său software CD-adapco pentru simularea combustiei, răcirii şi evacuării motoarelor maşinilor din Formula 1.