Magazinul deschis de Kaufland în „coasta“ rivalilor de la Carrefour va fi condus de un executiv recrutat din reţeaua Succes, a lui Nicolae Sarcină

Autor: Alina-Elena Vasiliu 28.01.2016

Kaufland, cel mai mare jucător din comerţul local, a deschis ieri un magazin în zona pasajului Basarab, pe o parte din terenul fostei fabrici de bere Griviţa, în vecinătatea Carrefour Orhideea, principalul competitor pe piaţa hipermarketurilor.

„Acesta este maga­zinul cu numărul 108 la nivel na­ţional. Va avea un program cu­prins între orele 7 şi 24, o premieră pentru magazinele Kaufland“, a spus Florentin Grozea, cel care con­duce hipermarketul.

Grozea, 37 de ani, nu se află însă la prima experienţă de mana­ger în retail. Anterior, el a condus şi hiper­mar­ketul Succes din Piteşti, deschis la finalul lui 2011 în locul unui alt proiect antreprenorial de pe piaţa hiper­marketurilor (PIC Piteşti). Grupul Succes Nic Com este con­tro­lat de omul de afaceri gor­jean Nicolae Sarcină şi are acti­vităţi în domenii precum retail ali­men­tar, comerţ cu carburanţi, pro­ducţie de panificaţie sau prelu­crarea lem­nului, iar în prezent se află în in­sol­venţă. Nicolae Sarcină este cel mai puternic antreprenor român din comerţul alimentar, deţinând sub brandul Succes peste 150 de ma­gazine în nouă judeţe şi în Bucureşti.