Cioloş: Nu folosesc Poliţia pentru a mă însoţi în coloana oficială, e o chestiune de bun-simţ

Autori: Liliana Iedu , Andreea Tobias 29.01.2016

Premierul Dacian Cioloş a spus, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, răspunzând unei întrebări, că nu foloseşte Poliţia pentru a-l însoţi în coloana oficială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu am folosit Poliţia şi nu o să folosesc. Prefer să mă trezesc mai devreme decât să zăpăcesc oamenii. E o chestiune de bun-simţ. Trăim într-o societate modernă indiferent că unul e prim-ministru şi altul muncitor. Trăim într-o societate modernă şi trebuie să ne respectăm reciproc", a declarat premierul.

El s-a aflat la Timişoara pentru a participa la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa fostului preşedinte al Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso.

Luni, DNA ceruse aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere.

Deschiderea anchetei de către DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 în care poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.