IKEA cumpără mobilă şi decoraţiuni de peste 400 mil. euro de la producătorii români

Autor: Corina Mirea 01.02.2016

Suedezii de la IKEA pot fi consideraţi cel mai important producător de mobilă din România în ultimii ani, în condiţiile în care pentru grupul creat de Ingvar Kamprad lucrează cele mai mari fabrici de mobilă de pe plan local.

Grupul suedez IKEA, liderul retailului de mobilă şi decoraţiuni de la nivel global, a ajuns să cumpere produse „made in Romania“ în valoare de peste 400 de milioane de euro pe an, a spus pentru ZF Stefan Vanoverbeke, retail manager al IKEA pentru Europa de Sud-Est (Croaţia, România, Serbia şi Slovenia).

Suma reprezintă aproape 20% din valoa­rea totală de 2,1 mld. euro a pro­duc­ţiei de mobilă de pe plan local, conform calculelor ZF. „IKEA Group lucrează împreună cu peste 20 de furni­zori în România, care oferă locuri de muncă pentru mai mult de 14.000 de persoane, iar valoarea produselor achizi­ţionate din România a crescut la peste 400 mil. euro pe an“, precizează Stefan Vanoverbeke, executivul care a preluat conducerea IKEA pentru piaţa locală în toamna anului trecut.