Intermedierea ofertei de preluare Albalact/Lactalis se îndreaptă spre BRD

Autor: Cristian Hostiuc 01.02.2016
Mandatul de intermediere a celei mai importante tranzacţii de pe bursă la acest început de an, achiziţia producă­to­rului de lactate Albalact de către grupul francez Lactalis, se va duce, cel mai pro­ba­bil, către divizia de brokeraj a BRD, spun brokerii de pe bursă.
 
„Având în vedere că Société Gé­nérale, acţionarul majoritar al BRD, este brokerul de casă al grupului Lac­ta­lis, mă aştept ca intermedierea ofertei să se ducă spre BRD. Nu văd de ce s-ar duce la altcineva“, a menţionar un bro­ker.
 
Acum un an, când Albalact a trecut de pe piaţa RASDAQ la categoria a 2-a a Bursei, intermedierea a fost făcută de BCR, prin divizia de brokeraj. Joi, acţio­na­rii majoritari ai Albalact - familia Ciur­tin şi fondul de investiţii RC2, care deţin 70% din capital - au anun­ţat că au ajuns la o înţelegere cu gru­pul francez Lac­talis privind vânzarea acţiu­nilor de­ţinute. În acest sens, francezii vor face o ofertă publică de preluare a 100% din Alba­lact, ofertă care va fi făcută pe bursă şi care trebuie intermediată de un broker local.