Cel mai mare bucătar al lumii, Benoit Violier, s-a sinucis la 44 de ani

Autor: Alexandra Marcu 01.02.2016

Chef Benoit Violier de 44 de ani, al cărui restaurant elveţian a fost numit cel mai bun din lume în luna decembrie a anului trecut, a fost găsit mort în casa unde locuia, scrie BBC în varianta electronică.

Violier a condus Restaurantul de L'Hôtel de Ville în Crissier, în apropierea oraşului Lausanne.

El avea trei stele Michelin şi se afla în topul listei franceze cu cele mai bune o mie de locuri unde poţi mânca.

Poliţia din Elveţia a spus că Violier, bucătarul născut în Franţa, pare că s-ar fi împuşcat singur.

Un site de ştiri scrie că acesta ar fi trebuit să meargă luni la Paris pentru a participa la inaugurarea noului ghid Michelin.

Cum arată casa unuia dintre cei mai cunoscuţi designeri vestimentari din România: Ne doream foarte tare zona Dorobanţi. Am ştiut de la început ce vrem. Galerie Foto

Ea vinde cele mai scumpe penthouse-uri din Bucureşti, iar el a început construcţia unui proiect imobiliar de lux de 6 mil. euro. Cum arată casa lor? Galerie foto

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite. Galerie FOTO

Moartea sa a venit la şase luni după cea a lui Philippe Rochat, mentorul şi predecesorul său la Restaurantul Hotelului Ville.

El lucra la restaurant încă din 1996, iar în 2012 Violier şi soţia acestuia, Brigitte, l-au preluat, imediat după ce au obţinut naţionalitate elveţiană.

Vânător pasionat, toate specialtiăţile sale îi purtau ”semnătura” gastronomică, iar anul trecut a realizat o carte despre carnea greu de vânat.

Conform titlului francez pe care i l-a oferit Ministrul de Externe al Franţei ca o alternativă a premiului pentru cele mai bune 50 de restaurante din lume, el a spus că a fost o onoare “excepţională” să primească decoraţia respectivă.

Bucătarul elveţian Fredy Girardet, care are şi el trei stele Michelin, a declarat pentru aceeaşi publicaţie că a fost înmărmurit când a citit ştirile.

“Era un om genial”, a spus el. “Era atât de talentat şi avea o capacitate uimitoare pentru muncă. A fost un om bun, avea multe calităţi. Ne-a dat impresia că este perfect.”

De asemenea, bucătarul francez, Pierre Gagnaire a trimis pe Twitter un mesaj în memoria lui Benoit Violier. “Gândurile mele se îndreaptă către familia lui Benoit Violier. Sunt veşti foarte triste despre un bucătar extrem de talentat.”