Adrian Secelean preia cârma Electroprecizia Săcele

Autor: Roxana Rosu 02.02.2016

Administratorii producătorului de motoare electrice Electroprecizia Săcele (simbol bursier ELZY) au apro­bat numirea în funcţia de director ge­ne­ral al companiei a lui Adrian Secelean, principalul acţionar, în locul brita­nicului Ha­rasgama Prithiviraj, se arată într-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Mandatul noului di­rec­tor a început luni, 1 fe­bruarie, şi are o durată de doi ani.

Adrian Secelean este ac­ţionarul principal al producă­to­rului prin inter­me­diul firmei Intercom Co­vasna, cu 49,7% din acţiuni.

Anterior, Prith­viraj Haras­gama a mai activat în cadrul com­paniilor ABB şi Alstom, a fost director în România al producătorului de utilaj greu IMGB şi al firmei de con­sul­tanţă Deloitte.

Adrian Secelean deţine şi funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie al companiei. Din boardul companiei mai fac parte şi Laurenţiu Ciocîrlan, şeful diviziei de investment banking la Raiffeisen Bank, şi Dragoş Zavarache, direc­torul uneia dintre filiale. În luna de­cem­brie, acţionarii Elec­tro­precizia i-au re­con­firmat în funcţii pe ad­ministratorii fir­mei pentru mandate de patru ani, aceştia primind şi o mărire a remu­ne­ra­ţiei, la 5.000 lei pe lună. Elec­tro­precizia, lis­tată pe piaţa alternativă AeRO, este com­pania holding a gru­pului care nu­mă­ră nouă firme cu afaceri în pro­ducţia de trans­formatoare electrice, echipamente auto, fabri­ca­rea suban­sam­blurilor elec­tro­nice şi trans­portul de măr­furi. Acţio­narii au aprobat în de­cem­brie şi completarea obiec­tului secundar de activitate cu activităţi de edi­tare a pro­duselor software, con­sul­tanţa în tehnologia infor­maţiei, managementul sis­temelor de calcul.

Veniturile consolidate ale grupului Electroprecizia au crescut cu 9,5% în primul semestru al anului trecut, la 51 milioane de lei, însă profitul net s-a redus cu 53%, la 1,4 milioane de lei.

Compania are o capitalizare de 20 milioane de lei. În şedinţa de luni la BVB acţiunile ElZY au avansat cu până la 2%, cu un preţ mediu de 3,75 lei/unitate.