Platforma online Instagram a lansat primul său serial de ficţiune

Autor: Madalina Cerban 03.02.2016

"Shield 5", care include 28 de episoade a câte 15 secunde, a început să fie difuzat pe 1 februarie, pe Instagram, reprezentând o încercare a acestei platforme de a-şi creşte veniturile din publicitate. O poveste originală reprezintă o modalitate sigură de a-i face pe utilizatorii Instagram să se întoarcă pe această platformă, comentează engadget.com.

Această producţie, creată şi regizată de Anthony Wilcox (cunoscut pentru filmul "Hello Carter"), este prezentată ca fiind "social cinema" (cinema în mediul online, n.r.). Totodată, premiera fiecărui episod al serialului are loc zilnic, la ora 17.00, pe Instagram, fiind însoţită de lansarea unei fotografii, care este parte intrinsecă a poveştii.

"Shield 5" spune povestea unui şofer-bodyguard interpretat de actorul britanic Christian Cooke, care este arestat pentru implicarea sa într-un jaf de diamante, fiind forţat să îşi dovedească nevinovăţia.

Instagram, o platformă folosită în general pentru distribuirea de fotografii, este deţinută de Facebook Inc. şi are 400 de milioane de utilizatori, în fiecare lună, la nivel mondial.