Alpha Bank devine dezvoltatorul imobiliar a două complexuri rezidenţiale din Bucureşti

Autor: Cristina Roşca 04.02.2016

Alpha Bank, o bancă aflată în top zece pe piaţa din România după va­loa­rea activelor, şi-a înfiinţat o divizie imo­biliară care se va ocupa de dez­vol­tarea de proiecte rezidenţiale. Banca încearcă astfel să recupereze o parte din banii investiţi în anii de boom în astfel de proiecte, însă de atunci preţul apartamentelor a scăzut cu 40-50%.

Alpha Real Estate Services, di­vi­zia imobiliară a grupului Alpha Bank, reia lucrările la două blocuri de apar­ta­mente din Capitală şi fina­lizează un parc logistic din apro­pierea Bucu­reş­tiu­lui. Proiectele au fost cumpărate de gru­pul cu capital grecesc după ce com­pa­niile care le-au iniţiat au intrat în in­ca­pacitate de plată şi apoi în faliment.

„Aceste acţiuni se încadrează în strategia grupului Alpha Bank de a ad­ministra activ proprietăţile sale din Ro­mânia, inclusiv cazurile anterioare de NPL / restructurare. Ele confirmă angajamentul grupului faţă de Ro­mâ­nia. (...) Noi alegem să investim în pro­iec­tele în care credem şi pe care le-am ac­cep­tat sau preluat în contul credi­tului“, spune Iulian Călin, director general Alpha Real Estate Services.

Decizia Alpha Bank de a relua lu­crările la Blue Tower din Colentina şi Green Vista din Pipera, ambele pro­iec­te imobiliare rezidenţiale, vine în contextul în care în ultimul an s-a sim­ţit o dezgheţare a pieţei. Acum însă investitorii şi analiştii se tem de un nou blocaj deoarece băncile încep să ma­joreze avansul necesar creditelor imo­biliare în condiţiile în care legea dă­rii în plată va intra din nou în „mala­xorul“ Parla­mentului pentru dezbateri în noua sa formă.