Un tânăr din Cluj ţinteşte vânzări de 50.000 de lei dintr-un bar mobil

Ziarul Financiar 06.02.2016
Vlad Crişan, un antreprenor în vârstă de 30 de ani din Cluj, s-a decis în urmă cu un an să pună bazele propriei afaceri, Vlad Events, care are la bază un bar mobil. Tânărul, care are o experienţă de 12 ani în domeniul HoReCa,  lucrează cu trei colaboratori şi ţinteşte pentru anul acesta vânzări de circa 50.000 de lei din barul mobil.
 
„Ideea unei astfel de afaceri a venit acum doi ani dintr-o glumă, când nu credeam că o să reuşesc să devin antreprenor, însă gluma a devenit realitate”, spune Vlad Crişan, acţionarul unic al firmei Vlad Events.
 
Compania Vlad Events a fost înfiinţată din fondurile proprii ale acţionarului, banii fiind investiţi în ustensile şi în echipamente necesare pentru a realiza evenimente.  „Cu ajutorul echipamentelor pe care le avem, oferim clienţilor de la prepararea băuturilor până la servirea interactivă dintr-un cocktail bar, mese de cocktail, pahare specifice”.
 
Antreprenorul şi-a promovat afacerea în special în regiunea judeţului Bistriţa, cu ajutorul networkingului acumulat la fostul loc de muncă. „Anul acesta vrem să ne mărim echipa cu cel puţin o persoană şi să achiziţionăm încă un bar, practic să dublăm ceea ce avem până la momentul de faţă”, spune Vlad Crişan.
 
Cea mai mare comandă pe care a avut-o până acum a fost de circa 1.500 de euro, la un eveniment de 300 de persoane.
 
Vlad Events a avut o cifră de afaceri de circa 15.000 de lei anul trecut, iar pentru anul acesta antreprenorul speră la vânzări de 50.000 de lei.ţ