​Titanic “Made in China”: Chinezii vor să lanseze la apă Titanic II, o replică exactă a faimoasei nave de croazieră scufundată cu mai bine de un secol în urmă

Autor: Liviu Popescu 07.02.2016

Replica exactă a faimosei navă de croazieră Titanic, scufundată în 1912, va fi construită de o companie din China şi lansată la apă în 2018, cu doi mai mai târziu dacă a fost planificat iniţial, scrie Irish Central.

Titanic II va arătă identic cu nava scufundată în urmă cu un secol în apele îngheţate ale Oceanului Atlantic, dar va avea dispozitive moderne de evacuarea a pasagerilor, control prin satelit, navigare digitalizată şi sistem radar.

“Practic toate lucrurile pe care le aştepţi de la o navă a secolului XXI”, a spus James McDonald, directorul de global marketing al companiei Blue Star, companie care a anunţat iniţial proiectul de construirea a Titanic II în 2012 la împlinirea a 100 de ani de la scufundarea navei originale.

Compania de stat chinezească CSC Jingling a fost desemnată câştigătoare pentru a construi Titanic II.

Ruta noii nave nu o va urma pe cea a din 1912 a Titanic, respectiv Southampton (Marea Britanie) – New York (SUA), ci va naviga de la Jiangsu (China) către Dubai (Emiratele Arabe Unite), unde compania Blue Star Line are mai mulţi parteneri de afaceri.

“Nu căutăm o finanţare în Dubai, întrucât este un proiect pe care îl vom finanţa singuri, dar am fost în contact cu mai multe companii cu sediul în Emirate care au spus că se uită să folosească oportunităţile care vin cu acest proiect”, a mai spus McDondald.